Keuzehulp

Je wilt een Quooker, maar welke kraan en welk reservoir wil je hebben? Hieronder staan de kranen, reservoirs en accessoires die wij leveren en monteren onder elkaar in een overzicht. Onderaan vindt je een keuzehulp om te helpen bij je reservoirkeuze.

Quooker Fusion

3-in-1 kraan
Deze 3-in-1 kraan is een zeer populaire Quooker. De Fusion is leverbaar met een ronde uitloop of een vierkante uitloop en in 5 afwerkingen; Chroom, Roestvrijstaal, Zwart, Goud en Messing-Patina. Het grootste voordeel van deze kraan is dat hij de huidige keukenkraan en de waterkoker vervangt en al deze functies samenvoegt!

Quooker Classic Fusion

3-in-1 kraan
Deze 3-in-1 kraan is de Quooker Fusion in een klassiek jasje en past dus naadloos in een klassiek keukendesign. De Classic Fusion is leverbaar met een ronde uitloop of een vierkante uitloop en in 2 afwerkingen; Chroom en Roestvrijstaal. Het grootste voordeel van deze kraan is dat hij de techniek van nu combineert met het uiterlijk van weleer!

Quooker Flex

3-in-1 mengkraan met uittrekbare slang
Dit is de nieuwste 3-in-1 kraan van Quooker, je ziet hem regelmatig voorbij komen in tv reclames. De Flex heeft altijd een ronde uitloop en heeft een uittrekbare slang (±25 cm lang). De Flex is leverbaar in 3 afwerkingen; Chroom, Roestvrijstaal en Zwart. De uittrekbare slang is erg handig voor het schoonspoelen van de spoelbak.

Quooker PRO3 reservoir

3 Liter 1600 watt
Direct kokend-water beschikbaar, dit reservoir wordt aangesloten op de koudwaterleiding. Het PRO3 reservoir heeft een inhoud van 3 Liter en heeft een vermogen van 1600 watt, dit reservoir levert uitsluitend kokendwater voor je Quooker en kan dus niet de warmwatervoorziening overnemen. Je kunt uit dit reservoir met gemak 2,5 Liter kokendwater tappen en na ongeveer 10 minuten is hij weer volledig opgewarmd.

Quooker COMBI reservoir

7 Liter 2200 watt
Direct kokend-water en direct warm-water (50-65 graden) beschikbaar, dit reservoir wordt aangesloten op de koudwaterleiding. Het COMBI reservoir heeft een inhoud van 7 Liter en heeft een vermogen van 2200 watt, dit reservoir levert naast kokendwater ook direct warmwater. Hij vervangt dus de keukenboiler of cv ketel als warmwaterbron. Het reservoir kan echter leegraken, de benodigde opwarmtijd is dan ongeveer 15 minuten.

Quooker COMBI+ reservoir

7 Liter 2200 watt
Deze 3-in-1 kraan is verreweg de meest bestelde Quooker. De Direct kokend-water en direct warm-water (50-65 graden) beschikbaar, dit reservoir wordt aangesloten op de koudwaterleiding en op de warmwaterleiding. Het COMBI+ reservoir heeft een inhoud van 7 Liter en heeft een vermogen van 2200 watt, dit reservoir levert naast kokendwater ook direct warmwater. De COMBI+ verwarmt het tapwater vanuit de cv-ketel bij totdat het water vanuit de cv-ketel op de juiste temperatuur is.

Quooker CUBE koel & bruisend water systeem

De Quooker CUBE (nieuw model) levert gekoeld plat en gekoeld licht bruisend water vanuit de Quooker kraan. De Cube komt naast het Quooker reservoir te staan en is voorzien van een CO2 patroon. Optioneel kan de Cube worden uitgebreid met een filter.

Quooker Nordic zeeppomp

Dit is de zeepdispenser van Quooker, hij is gemakkelijk met 1 hand te bedienen en wordt ingebouwd in je werkblad. Het reservoir hangt er onder in de kast en is van bovenaf navulbaar, gewoon pompje optillen en de zeep er in gieten, erg handig dus. Leverbaar in Chroom, RVS, Zwart, Goud en Messing-Patina.

Quooker reservoir ophangbeugel.
Quooker Reservoir ophangbeugel

Deze ophangbeugel wordt gebruikt wanneer het reservoir dient te worden opgehangen. Hij wordt niet vaak gebruikt maar kan in sommige situaties uitkomst bieden, in bijvoorbeeld een ladekast kun je het reservoir iets hoger ophangen zodat de lade er onderdoor kan schuiven en je deze volledig kan blijven gebruiken.

Quooker energieverdeler

Geen stopcontact vrij voor de Quooker? Geen probleem! Met de Quooker energieverdeler kun je de Quooker veilig aansluiten op het stopcontact van de vaatwasser. Een extra groep aanleggen is dan dus niet nodig! Ook zit er meteen al een extra stopcontact op voor het aansluiten van eventueel een Quooker Cube systeem.

Welk reservoir is geschikt voor jouw situatie?

Welk reservoir het beste bij jouw situatie past, hangt af van een paar factoren. Is er een warmwaterleiding of een keukenboiler die voor de aanvoer van warm water zorgt? En in het geval van de warmwaterleiding: wat is de lengte daarvan en hoe lang duurt het voordat je warmwater hebt? En vindt je dat storend of geen enkel probleem om langer te wachten?

Als de cv ketel op zolder hangt dan duurt het al gauw 30-40 seconden, dit wordt door de meeste mensen als storend ervaren. De Combiplus is dan een perfecte oplossing en zorgt ervoor dat je binnen 2 seconden warmwater hebt. Comfortabel en duurzaam, doordat de cv ketel minder water naar beneden hoeft te leveren bespaar je energie en water.

Onderstaande tabel helpt bij het kiezen van het juiste reservoir voor jouw Quooker kraan.

Marcel

Hulp nodig bij jouw keuze?

Wil jij overleggen wat de beste keuze is qua type kraan en reservoir voor jouw Quooker kraan? Hoi! ik ben Marcel, monteur met ruim 10 jaar ervaring in de installatie van Quooker kokendwaterkranen.
020-2111123
service@qraan.nl

Bespaar water en energie, wanneer is jouw keuken aan de beurt?

Zelf samenstellen